Média megjelenések: Deliága Éva gyermekpszichológus nyilatkozatainak gyűjteménye.

Honlapom média megjelenések rovatában időről időre frissülnek a videók. Rendszeresen vállalok szakértői tevékenységet gyermekpszichológiai témakörben, így nyilatkozataimmal, média szerepléseimmel találkozhat a köztévé, kereskedelmi tv csatornák, rádiók, nyomtatott és elektronikus sajtó felületein. A pszichológiai tudás, ismeretek terjesztésével szeretnék hozzájárulni a gyermeknevelésben lehetséges kevésbé szerencsés gyakorlatok megváltoztatásához, illetve téveszmék eloszlatásához,. amellett, hogy a pszicho- edukáció a most gyermeket nevelő szülőgeneráció aktív érdeklődésére tarthat számot. Számomra fontos, hogy szakzsargon mentesen, kristálytiszta, érthető módon fogalmazzak meg szakszerű, tudományosan is alátámasztott pszichológiai tapasztalatokat, hogy azok a gyakorlatba ültetve megkönnyítsék a szülők gyermekkel való foglalkozását. Az évek során több száz családdal együtt dolgozva, törekszem arra, hogy hatékony, reálisan megvalósítható egyénre szabott tanácsot adjak, így tv-s nyilatkozataimban is változatos példákkal igyekszem színesíteni mondanivalómat, és nem csupán tankönyvszagúan sorolok elméleti dolgokat. Tapasztalatom szerint a szülők azokat a tanácsokat értékelik a legjobban, melyek nem elrugaszkodottak a valóságtól és az ő családjukban is működtethetőek. Aki még nem szánta rá magát, hogy szakember segítségét kérje, sok releváns, gyermeknevelést érintő témában tájékozódhat előzetesen a videókat megtekintve.

Class FM Morning Show: Az oktatási rendszer hatása gyerekekre

Class FM Morning Show 2016. 04. 22.-i adásában Deliága Éva gyermekpszichologus beszélget a magyar oktatási rendszer vitatható hatásairól. Szó van arról, hogy hogyan tesz az iskola szorongóvá egy gyermeket és hogyan lehetne gyermekközpontúbb az oktatás.

morning

A műsorban 54.34-től Deliága Éva nyilatkozik az oktatási rendszer gyerekekre gyakorolt hatásairól.

A lejátszáshoz kattiontson ide: https://www.youtube.com/watch?v=BoaCN7RGYA8

RTL Klub Reggeli Napi Doktor – Az iskolaérettségről

Iskolaérettség a kérdés, vajon iskola érett-e az Ön gyermeke? Pszichológus is segíthet eldönteni, hogy az adott tanévben, vagy a következőben kezdje-e el a gyermek az iskolát. A videóból Iskolaérettségi szempontokról tájékozódhat. Figyelem, nem elég, ha gyermeke, okos, kíváncsi, érdeklődő, a legfontosabb a szociális érettség mérlegelése, mikor arról döntenek, mehet-e iskolába.

RTL Klub Reggeli – Jó érzelmi kommunikáción alapuló gyermeknevelés.

Gyermeknevelés. Tekintélyelű vs. liberális nevelés. Gyermekkel való együttélés. A nevelés szó kapcsán óhatatlanul előkerül a büntetés és a jutalmazás fogalma. Mi az, amit a pszichológus javasol? Szabad-e büntetni a gyereket?Hogyan tud hatni gyermekére, anélkül, hogy eltiltaná kedvenc elfoglaltságától, vagy drágábbnál drágább tárgyakkal lenne kénytelen jutalmazni, hogy motiválni tudja. A jó érzelmi kommunikáción alapuló gyermeknevelés helyettesítheti a büntetést és megalapozhatja a szeretetteli szülő-gyerek kapcsolatot.

RTL Klub Fél Kettő – Gyermekkori trauma

A gyermekek lelki egészsége sok tényezőn múlik. Szülőként, hogyan veheti észre,
ha gyermekét káros hatás érte, ha problémákkal küzd? Mit tehet azért, hogy egy családi krízis,
 veszteség, válás után gyermeke visszanyerje érzelmi biztonságát? A gyermekkori trauma nem kell,
hogy a gyermek egész életét meghatározza, vegyen igénybe pszichológusi segítséget.